Hjem » 10+ opskrifter på mad, der kan laves og spises, når strømmen er gået

10+ opskrifter på mad, der kan laves og spises, når strømmen er gået

Ingen elektricitet? Intet problem! Fra store storme til lokale strømafbrydelser – du behøver ikke nødvendigvis at føle dig magtesløs, når der opstår en strømafbrydelse. Disse opskrifter giver dig masser af mad at spise, når strømmen er gået.

Lige pludselig er der mindre støm tilgængeligt end der er brug for. Men din famili har stadig brug for at spise! 

Hvis du planlægger lidt på forhånd, kan du sikre, at der er masser af mad at spise, når strømmen er gået. 

For det første skal du have et lager af ikkefordærvelige varer som tørret frugt, nødder og dåsemad. Hvis du ved, at der er forhøjet chance for et strømnebrud,, kan du forberede nogle (igen, ikke-forgængelige) snacks på forhånd, f.eks. energibarer eller endda hjemmelavet oksekød, og fyld spisekammeret med basisvarer som havregryn.

Under en strømafbrydelse skal du holde dig væk fra køleskabet og fryseren – hvis du holder døren lukket, kan du opretholde den køligere temperatur og forhindre, at maden bliver fordærvet. Planlæg i stedet at lave måltider, der kun indeholder ingredienser, der kan holde sig på hylderne.

Tun wraps

En simpel og fyldt med protein, der holder energiniveauet oppe, er en tunwrap en nem nødret. Spring over grøntsager, der skal i køleskabet, og brug dressing eller mayo – for ekstra smag og cremethed – mos i avocado, rul den sammen og nyd den!

Avocadobrød

Kanalisér en fancy brunch, selv når du ikke har strøm. Du kan opbevare avocado (køb et par endnu ikke modne avocadoer på forhånd) og brød uden for køleskabet i et par dage. Du skal bare mase avocadoen på dit brød og drysse med lidt havsalt for at få en ideel morgenmad.

Bønnesalat

Det er nemt at forvandle dåsebønner til en mættende ret, især hvis du har et par sorter på lager. Nogle friske grøntsager, som løg og peberfrugt, kan holde sig på køkkenbordet i dagevis og er nemme at hakke og blande i. Du kan også lægge din blanding på tortillas til en improviseret taco-aften.

Overnight Oats

Havre er næringsrig, fiberfyldt og alsidig og er en pålidelig basisvare i næsten alle situationer – herunder den perfekte mad at spise, når strømmen er gået.

Hvis du vil gøre havregryn til at være strømudfaldsvenlig, skal du blot udskifte mælk eller yoghurt med vand og tilføje nødder eller tørret frugt eller frugt, der ikke behøver køling, f.eks. bananer.

Bananwraps

Giv din sandwich mere gas med en wrap. Denne er sød nok til at være både morgenmad og dessert. Bananer er gode at have ved hånden under en storm (og der findes masser af kreative bananopskrifter, når strømmen er tilbage). Brug jordnøddesmør og rosiner til at give et twist på de normalt velsmagende wraps.

Bønnedip

Så længe du erstatter friske krydderurter med tørrede og blander i hånden i stedet for at bruge en foodprocessor, vil denne dip tage dine dåsebønner til et nyt niveau. Du kan smøre den op med tortillachips eller andre grøntsager, som f.eks. selleri eller peberfrugter, som du har ved hånden, eller smør den på brød som en velsmagende tilføjelse til dit sandwicharsenal.

Kyllingetacos

Strømafbrydelser kalder på kreativitet i køkkenet. I stedet for at tilberede kød til tacos, kan du åbne noget kylling på dåse. Du kan krydre den, hvis du vil, men hvis du vil spare tid, kan du hælde den på dine tacoskaller sammen med avocado, majs på dåse og tomater, hvis du har dem, for at få et lækkert mexicansk inspireret måltid.

Tunfiskesalat

Tun på dåse kan redde dagen, når du skal brødføde din familie uden de sædvanlige apparater. Undlad mayo, og sammensæt en proteinfyldt sund tunsalat. Nyd den, som den er, eller lav et hjerteligere måltid ved at smøre den på en sandwich. Bare sørg for at gøre partiet færdigt; tunsalat skal opbevares på køl, når den er tilberedt.

Tomatsalat

At spise, når strømmen er gået, betyder ikke, at man skal være helt afhængig af dåsevarer og cornflakes. Tomater og løg holder sig flere dage på køkkenbordet, og de kan hakkes og krydres let for at få en frisk snack fyldt med næringsstoffer og smag. Du skal blot erstatte friske krydderurter med tørre krydderurter for at holde dig ude af køleskabet.

Nøddemix

Da du ikke kan kombinere din granola med yoghurt under en strømafbrydelse (medmindre du overfører køleskabets varer til en køler og ønsker at bruge dem), kan du pifte din granola op ved at lave den om til trail mix. Lad alle tilføje deres egen ingrediens som en sjov aktivitet for at opnå overraskende smagskombinationer, mens du snackede.

Majssalat

Majs på dåse er et andet basisprodukt, som du kan bruge i nødstilfælde – tilføj nogle andre grøntsager, der kan opbevares på hylden (selleri og peberfrugter kan også opbevares på køkkenbordet, selv om de ofte typisk opbevares på køl) for at give den mere kraft. Hvis du vil undgå at åbne køleskabet for at hente dressing, kan du erstatte den med en smule olivenolie og eddike.

Ikke-bagte godbidder

Disse ikke-bagte jordnøddesmørkugler kræver ikke andet end en skål og ingredienser i dine skabe og gør en strømafbrydelse lidt mere behagelig. De vil gøre børnene glade og tilfredsstille din søde tand samt give en sjov aktivitet, der løfter humøret.

Hummus

Hummus fylder og smager godt og er en nem og velsmagende løsning, når du ikke kan lave mad. Mos kikærterne med en gaffel i stedet for at bruge en foodprocessor. Servér hummusen med kiks eller brug den til at supplere sandwiches og grøntsagswraps.

Sandwich med jordnøddesmør

Der er en grund til, at det er en klassiker: jordnøddesmør-sandwiches giver en sund dosis komfort, især i vanskelige tider. Køb jordnøddesmør, der ikke skal opbevares på køl, før stormen kommer.

Og du behøver ikke at være simpel. Prøv bananer i skiver og chokoladestykker på din sandwich for at få lidt ekstra sødme og smag!